Charlotte De Groof acteert, schrijft en coacht mensen naar de rol van hun leven: die van zichzelf. Dit doet ze via theater, poëzie en energetische coaching-trajecten aan de hand van Human Design en Neuro Emotional Integration (NEI). Het is immers pas wanneer je ten volle in je eigen rol stapt, dat je stopt met overleven en écht gaat leven.

Het jonge volkje kent Charlotte waarschijnlijk uit de populaire VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’ waar ze vier seizoenen lang de rol van hoofdinspecteur Lotte Vissers vertolkte aan de zijde van Andy Peelman. Vanaf september ’22 trekt ze doorheen Vlaanderen met haar theatertournee ‘Charlie Bravo’, een monoloog over jezelf durven zijn ondanks je ouders, je afkomst, je omgeving en je vrienden, over het kiezen van je pad, kiezen wie je wil zijn, bent en wordt. 

Dit persoonlijke en zelfgeschreven verhaal behandelt een kwestie waarop momenteel nog een groot taboe rust: emotioneel misbruik binnen het gezin. Aanverwante  onderwerpen zijn narcisme, manipulatie en onderdrukking. Ondanks de zware thematiek is het een positieve voorstelling over moed, hoop, jezelf durven zijn en het geluk vinden. De regie was in handen van Stefan Perceval die Charlotte gedurende het hele maakproces begeleid heeft. 

Over Charlotte De Groof als schrijfster: op haar Instagram-kanaal @charliebravopoezie deelt Charlotte haar gedachten in gedichten. Dit zijn veelal persoonlijke mijmeringen over emotionele gewaarwordingen in een rationele maatschappij. 

Over Charlotte De Groof als coach: waar ze met theater en poëzie een breed publiek wil raken en inspireren met haar woorden, beelden en muziek, kijkt Charlotte – via coaching – op een meer persoonlijke wijze naar de unieke blauwdruk van haar klanten. Dat doet ze aan de hand van ‘Human Design readings’, ‘Neuro Emotional Integration’ en meditatie. Begin dit jaar heeft ze ook haar eerste kindermeditaties geschreven en ingesproken voor ‘Bewust Mediteren’, de eerste Vlaamse Meditatie-app. Haar activiteiten als coach deelt ze op Instagram en Facebook onder @charliebravocoaching.

“Het belang van meditatie voor ons mentaal welzijn wordt met de dag duidelijker. Niet enkel voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. In een wereld waar alles tegen de klok gebeurt, moeten we allemaal terug leren ademhalen en niets doen, zodat we connectie maken met ons lichaam en bewust worden van hoe we ons voelen”, aldus Charlotte.

Je kan Charlotte ook volgen op Instagram en TikTok via het account: @charlottedegroof 

Contact: info@charliebravo.be

Meer info: www.charliebravo.be